fbpx

Vistas fileja tomātu mērcē

Meklē ideju pusdienām visai ģimenei? Nesatraucies, te būs!


Sastāvdaļas:

  • Vistas fileja 600g
  • Saldais krējums 200ml
  • Tomāti savā sulā 400g
  • Mocarella siers 125g
  • Malti melnie pipari 1/4 tējk.
  • Sīpolu sāls 1 tējk.
  • Paprikas pulveris 1 tējk.
  • Timiāns 1 tējk.
  • Olīveļļa 2 ēd.k.
  • Sāls 1/2 tējk.
  • Ķiploks 3 daiviņas

Pagatavošana:

Iemarinē vistas fileju ar timiānu, paprikas pulveri, sīpolu sāli un olīveļļu. Atstāj iemarinēties 30 min. – 1 stundai. Kamēr vistas fileja marinējas ņem bļodu, kurā tomātus savā sulā sajauc ar saldo krējumu. Pievieno sasmalcinātos ķiplokus, sāli un piparus. Kad vistas fileja iemarinējusies, to kārto cepamtraukā. Pārlej pāri mērci un liek cepeškrāsnī 220 grādos. Cep 30 – 40 minūtes. Sarīvē vienu bumbiņu mocarellas siera. Izņem trauku no cepeškrāsns, pārkaisa to ar sarīvēto sieru un trauku liek atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 10 minūtēm. Gatavs! Pasniedz kopā ar vārītiem rīsiem, makaroniem  vai kartupeļiem.

Lai labi garšo!