fbpx

Uzkodas ballītei

Pavadi vasaru skaisti – izmēģini šīs uzkodas ballītē vai vakaram ar draugiem/radiem!
Ātri, vienkārši, gardi!


1. Siera nūjiņas rīvmaizes panējumā

Sastāvdaļas:

  • Mocarellas siera standiņas;
  • 2 olas;
  • 150 g miltu;
  • 150 g rīvmaizes;
  • Eļļa cepšanai;
  • 1. ēd.k. saldās paprikas.

Pagatavošana:

Siera standziņas sagriež uz pusēm. Bļodiņā sakuļ olas. Citā bļodiņā ieber miltus un pievino saldo papriku, sajauc kopā.  Trešajā bļodiņā ieber rīvmaizi. Katru siera standziņas gabaliņu apviļā miltos, tad olā un rīvmaizē. Eļļu lej pannā un uzkarsē to. Kad panna uzkarsusi liek cepties sieru līdz tas kļūst zeltaini brūns no visām pusēm.

2. Kukurūzas čipši ar zaļo zirnīšu mērci

Sastāvdaļas:

  • Kukurūzas čipši;
  • 400 g saldētu zaļo zirnīšu;
  • 2 ēd.k. kausētā siera;
  • 1 tējk. citrona sulas;
  • 1/2 saujas svaiga bazilika;
  • Sāls, pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

Katlā uzkarsē ūdeni, pievieno sāli. Ieber zirnīšus un vāra 5 minūtes. Kad zirņi izvārīti, nolej lieko ūdeni un zirņus ieber bļodā, pievieno kausēto sieu, sāli un citrona sulu. Visu sablendē un masai pievieno smalki sakapātu baziliku.

3. Krabīšu groziņi

Sastāvdaļas:

  • 1 sniega krabju gaļas iepakojums;
  • Sāļie groziņi;
  • 5 olas;
  • 150 g majonēzes;
  • 100 g skābā krējuma;
  • 1 ēd.k. citrona sulas
  • Sāls, pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

Katliņā uzkarsē ūdeni un liek vārīties olas. Kamēr olas vārās, smalki sagriež krabīšus. Kad olas gatavo, tās atdzesē, nomizo un smalki sarīvē. Sagriezots krabīšus pievieno sarīvētajām olām.  Pievieno majonēzi, skābo krējumu, citrona sulu un garšvielas. Visu kārtīgi samaisa. Salātus pilda groziņos un kārot uz šķīvja pasniegšanai.

Lai labi garšo!