fbpx

Tako ar mencas fileju

Piedāvājam nobaudīt gardumus no meksikāņu virtuves – pašu gatavoti tako, kas pildīti ar mencas fileju!

Tortilām nepieciešams:

  • 200 g milti
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 1/2 tējkarote cepamais pulveris
  • 40 ml extra virgin olīveļļa
  • 125 ml silts ūdens

Pildījums:

  • 200 g sarkanais kāposts
  • 150 g konservēta kukurūza (notecināta)
  • 4 ēdamkarotes majonēze (60 g)
  • 2 ēdamkarotes citronu sula
  • 600 g saldēta mencas fileja (atlaidināta)
  • 2 ēdamkarotes olīveļļa
  • 1 tējkarote tako maisījums (vai 1/4 tējkarote no katra: ķiploku pulveris, kumīns, paprika, čili), sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana:
Pagatavo tortillu mīklu. Lielā bļodā samaisa miltus, sāli, cepamo pulveri. Pievieno olīveļļu un iejauc, līdz konsistence atgādina rupjas smiltis. Iemaisa siltu ūdeni un nedaudz samīca ar rokām, līdz mīkla turas kopā. Turpina mīcīt uz miltiem nobārstītas darba virsmas, līdz mīkla kļūst gluda un elastīga. Saveļ mīklu bumbā, ar asu nazi sadala 4 daļās, tad 8 aptuveni vienādās daļās. Katru daļu saveļ bumbiņā un ar roku viegli saplacina. Pārsedz mīklu ar dvieli un atstāj 15 minūtes līdz stundai atpūsties.
Uzber miltus uz darba virsmas, ņem vienu mīklas gabalu un izrullē plānu, apaļu tortilju. Uzkarsē pannu, var uzliet pilīti eļļas, ko iesmērē ar salveti pa visu pannu, liek tortilju un cep aptuveni 1 minūti no vienas puses, kamēr parādās burbuļi mīklas virspusē un apakšā nelieli, brūni plankumi. Apmet otrādi un cep aptuveni 30 sekundes. Tāpat izrullē un sacep pārējās tortillas.
Sagatavo pildījumam kāpostu salātus. Bļodā liek smalki sagrieztu kāpostu, kukurūzu, majonēzi, citronu sulu, šķipsnu sāls, visu samaisa.
Palielā bļodā sajauc marinādi zivij – olīveļļu, sāli, piparus, tako garšvielas – no iepakojuma vai paša sajauktas (ķiploku pulveris, kumīns, paprika, čili). Atkausētās zivs filejas nosusina ar papīra dvieli, liek bļodā un pārklāj tās ar marinādi. Liek cepties sakarsētā pannā 3-5 minūtes no katras puses, līdz zeltaini brūnas. Katrā tortillā apakšā kārto kāpostu salātus, tad zivi, pārber smalki sagrieztus zaļumus un uzspiež nedaudz citronu sulu.