Mīksti, pufīgi un mutē kūstoši sāļie kēksiņi – perfekts našķis, ko paņemt līdzi piknikā, pārgājienā vai jebkurā citā piedzīvojumā!
Sastāvdaļas (12 kēksiņiem):
- 1 liela ola (sakulta)
- 250 ml piena
- 60 g skāba krējuma
- 80 ml vīnogu kauliņu eļļas (vai citas neitrālas garšas eļļas)
- 1 buntīte smalki sagrieztu zaļumu (dilles, pētersīļi vai lociņi)
- 300 g kviešu miltu
- 1 1/2 tējkarote cepamā pulvera
- 1/2 tējkarote sodas
- 1/2 tējkarote sāls
- 1 mazs burkāns, smalki sarīvēts (60 g)
- 200 g sarīvēta siera (Holandes vai Krievijas)
- Pārkaisīšanai, ja vēlas: rīvēts siers, ķirbja un sezama sēkliņas
Pagatavošana:
Vienā bļodā liek slapjās sastāvdaļas: olu, pienu, krējumu, eļļu, sagrieztus zaļumus un samaisa. Otrā, lielā bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli. Slapjās sastāvdaļas pievieno sausajām, samaisa kopā. Pievieno sarīvēto burkānu un sieru, izmaisa (taču nevajag pārmaisīt). Lej mīklu kēksiņu formā, pārkaisa ar sarīvētu sieru, ķirbja un sezama sēkliņām, cep 180 grādos 22-25 min, līdz kēksiņi zeltaini brūni. Ja izmanto metāla kēksiņu formu, tad to kārtīgi ieziež ar sviestu vai saliek kēksiņu papīrīšus.
Labu apetīti!