fbpx

Salāti ar ceptu Jāņu sieru

Vēlies celt svētku galdā ko pilnīgi jaunu, pat eksotisku, bet 100% iederīgu? Izmēģini salātus ar ceptu Jāņu sieru!


Sastāvdaļas:

  • 4 ēdamkarotes extra virgin olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes citrona sulas
  • 1 ēdamkarote franču sinepju
  • sāls un pipari pēc garšas
  • 1-2 ķiploka daiviņas
  • 250 g Jāņu siera ar ķimenēm
  • 2 avokado + nedaudz citrona sulas apslacīšanai
  • 200 g ķiršu tomātiņi
  • 200 g salātu maisījuma vai spinātu
  • 4 persiki vai nektarīni
  • 10 zemenes (vai vairāk pēc vēlmēm)

Pagatavošana:
Nelielā bļodiņā pagatavo mērci – samaisa olīveļļu, citrona sulu, sinepes, sāli, piparus, tad caur ķiploka spiedi piespiež ķiploka daiviņas.
Jāņu sieru sagriež biezās šķēlēs. Pāris minūtēs apcep sieru uz grila vai grillpannas no abām pusēm (Jāņu siers karstumā nekūst un nezaudē formu). Sagriež avokado šķēlītēs un apslaka ar citrona sulu, lai tas nekļūtu melns. Sagriež ķiršu tomātiņus uz pusēm, persikus vai nektarīnus šķēlītēs un zemenes uz pusēm. Lielā šķīvī kārto salātu maisījumu, liek tomātiņus, persika vai nekatarīna šķēlītes, avokado, sieru, zemenes un pārlej ar mērcīti.

Labu apetīti!