fbpx

Pikantā maltā gaļa

Pagatavo vakariņas ģimenei saulainās Meksikas noskaņās! Viegli pikanta čili maltās gaļas mērce ar ananasiem, kuru pagatavot ir ātri un viegli!

Nepieciešams:

  • 1 sīpols
  • 1 liels burkāns
  • 3 ķiploka daiviņas
  • Puse asā pipara (vai vairāk asākai garšai)
  • 1 ēdamkarote eļļa cepšanai
  • 400 g malta cūkgaļa
  • 1 tējkarote sāls un 1/4 tējkarote malti melnie pipari
  • 2 bundžiņas konservēti tomāti savā sulā (800 g)
  • 1/2 bundžiņa konservēti ananasi (250g)
  • 1 ēdamkarote balzamiko etiķis
  • 250 g gargraudu rīsi

Pagatavošana:
Sagriež sīpolu mazos gabaliņos, burkānu – nelielos kubiciņos, sakapā ķiploka daiviņas un aso piparu (izņem piparam sēkliņas, ja vēlas mazāk asu).Katlā uzkarsē eļļu, sagriezto sīpolu cep 5 min, līdz tas kļūst caurspīdīgs. Pievieno sagriezto burkānu un cep 5 min (pielej nedaudz ūdeni pēc nepieciešamības). Katlā liek ķiploku, aso piparu, malto gaļu, sāli, piparus, sautē vēl 10 min. Pievieno konservētus tomātus, sautē 10-15 min, līdz burkāni ir gandrīz mīksti. Iemaisa konservētus ananasus un sautē 5 min. Pagaršo un pieregulē garšu, pieliekot vēl sāli, piparus, ja nepieciešams, un 1 ēdamkaroti balzamiko etiķi, lai līdzsvarotu saldumu no ananasiem. Pasniedz ar rīsiem un sakapātiem zaļumiem pēc izvēles.

Labu apetīti!