fbpx

Persiki drumstalās

Persiki, auzu pārslas un saldējums – reizēm no vienkāršiem produktiem var uzburt gardāko našķi skaistām vasaras dienām!


Sastāvdaļas:

  • 1,2 kg persiku
  • 80 g cukura
  • 1 ēdamkarote miltu

Drumstalām:

  • 180 g auzu pārslu
  • 120 g miltu
  • 120 g cukura
  • 1 ēdamkarote kanēļa
  • šķipsna sāls
  • 200 g sviesta (auksts, sagriezts 1 cm kubiciņos)
  • Pasniegšanai: saldējums

Pagatavošana :
Persikiem izņem kauliņus un sagriež aptuveni 1-2 cm lielās šķēlēs. Bļodā samaisa persikus ar cukuru un miltiem. Drumstalām lielā bļodā samaisa auzu pārslas, miltus, cukuru, kanēli, sāli. Ar pirkstiem bļodā iemīca sviestu, līdz izveidojas lielas drupačas. Cepamo formu iesmērē ar sviestu, liek persikus, pa virsu drumstalas un cep 180 grādos 50-55 minūtes, līdz persiku sulas burbuļo un augšpuse brūna. Mazliet atdzesē un pasniedz ar saldējumu.

Labu aptetīti!