Pēc svētkiem palicis daudz neapēstu olu? Nekādu problēmu! Tās lieliski noderēs šiem krēmīgajiem pastas salātiem!
Sastāvdaļas:
- 240 g makaronu (vidēja izmēra)
- 6 vārītas olas
- 240 g turku jogurta (vai skābā krējuma)
- 120 g majonēzes
- 1 ēdamkarote Dižonas sinepju
- 1 ķiploka daiviņa
- sāls un malti melnie pipari pēc garšas
- 1 avokado
- 1 garais gurķis
- 2 selerijas kāti
- Pasniegšanai: daži ķiršu tomātiņi, vēl papildu vārītas olas, zaļumi pēc izvēles
Pagatavošana:
Uzvāra makaronus atbilstoši norādēm uz paciņas, nokāš un atstāj atdzist (receptei īpaši piestāv “creste de gallo” jeb “gaiļa sekstes” tipa makaroni).Vārītām olām izņem dzeltenumus, liek bļodiņā. Pievieno jogurtu, majonēzi, sinepes, ķiploka daiviņu, kas izspiesta caur ķiploka spiedi, sāli un piparus pēc garšas un visu saspaida ar dakšiņu. Sagriež olas baltumus nelielos gabaliņos. Sagriež gurķi un avokado kubiciņos, kā arī smalki sagriež seleriju. Lielā bļodā liek makaronus, sagriezto gurķi, avokado, seleriju, mērci, olas baltumus, samaisa un ieliek ledusskapī uz 1 h, lai ievelkas. Pasniedz ar sagrieztiem tomātiņiem, vārītu olu un zaļumiem pēc izvēles.
Labu apetīti!