fbpx

Pasta ar paprikas mērci

Apnikusi karbonara, Boloņas mērce vai ierastie makaroni “flotes stilā”? Pamēģini šo oriģinālo pastas recepti!


Sastāvdaļas:

  • 4 baltās paprikas (500 g)
  • eļļa cepšanai
  • 50 g mandeļu (pēc izvēles)
  • 250 ml saldā krējuma
  • 80 g cietā tipa siera (sarīvēta)
  • 4 pētersīļu zariņi (vai vairāk pēc izvēles)
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 1 tējkarote ķiplokpiparu un sāls pēc garšas
  • 360 g pastas (piemēram, farfelle)

Pagatavošana:
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 230 grādiem. Katru papriku pārgriež uz pusēm, izņem kātiņu un sēklas. Cepampannā liek paprikas pusītes ar griezto pusi uz leju, pārlej ar eļļu un liek cepties aptuveni 20 min, līdz brūnas. Izņem papriku, samazina temperatūru krāsnī līdz 180 grādiem un ieliek cepties mandeles (5-10 min), līdz tās zeltaini brūnas. Blendera krūzē liek paprikas pusītes, saldo krējumu, sieru, pētersīļus, citrona sulu, ķiplokpiparus, sāli, visu sablendē līdz vienmērīgai konsistencei. Uzvāra makaronus atbilstoši norādēm uz paciņas. Sajauc makaronus ar mērci, pārkaisa rupji sakapātas mandeles un pasniedz.

Labu apetīti!