fbpx

Pasta ar krāsnī ceptu tomātu mērci

Vai garšīgas vakariņas nav labākais veids kā atzīmēt dienas noslēgumu? Pasta ar ļoti aromātisku mājās gatavotu tomātu mērci palīdzēs mobilizēties jauniem janvāra izaicinājumiem!

Sastāvdaļas:

  • 500 g ķiršu tomāti
  • 4 mazas ķiploka daiviņas
  • Sāls, melnie pipari pēc garšas
  • 1 tējkarote kaltēts oregano
  • 2 ēdamkarotes olīveļļa cepšanai
  • 200 ml saldais krējums
  • 100 g sarīvēts cietā tipa siers
  • 320 g makaroni

Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni uz 180 grādiem. Nelielā cepamtraukā liek tomātus, ķiploka daiviņas, uzkaisa sāli, piparus, oregano, pārlej eļļu. Cep cepeškrāsnī 35 min. Blendera krūzē liek izceptos tomātus, sablendē līdz viendabīgai konsistencei. Tomātiem pievieno saldo krējumu, pusi (50 g) rīvētā siera un vēlreiz sablendē mērci. Uzvāra makaronus atbilstoši instrukcijai uz paciņas. Nokāš tos, liek atpakaļ katlā, pievieno mērci un samaisa. Kārto uz šķīvjiem makaronus ar mērci, pārkaisa atlikušo daļu rīvēto sieru.

Labu apetīti!