fbpx

Ogu ķīselis ar biezpiena krēmu

Vai Tev ogu ķīselis ar putukrējumu arī atgādina bezrūpīgās bērnības dienas? Izmēģini šo recepti un atgriezies nostalģiskajās sajūtās!


Sastāvdaļas:

  • 300 g saldētu dažādu ogu;
  • 150 g cukura;
  • 1 l ūdens;
  • 2 – 3 ēd.k. pārtikas cietes;
  • 200 ml saldā krējuma;
  • 250 g biezpiena;
  • 1 tējk. vaniļas cukura

Pagatavošana:

Katliņā ielej ūdeni. Kad tas ir uzvārījies, pievieno 120 g cukura. Visu kārtīgi samaisi, lai cukurs izšķīst. Pievieno saldētās ogas. Mazā trauciņā ielej mazliet aukstu ūdeni un tajā iemaisa cieti. Kad radusies viendabīga masa pievieno to katliņā. Kārtīgi samaisa. Saldo krējumu saputo ar atlikušo cukuru. Masai pievieno biezpienu un vaniļas cukuru. Gatavo ogu masu kārto trauciņos, pa virsu tam liek pāris karotes ar biezpiena masu – gatavs!

Lai labi garšo!