fbpx

Lēcas krēmīgā mērcē

Ja dzīvē mazliet pietrūkst krēmīguma, to palīdzēs saskatīt šīs lēcas ar ekstra krēmīgo mērci!

Sastāvdaļas:

  • 1 sīpols
  • 4 ķiploka daiviņas
  • īkšķa lieluma ingvera gabaliņš
  • 2 burkāni
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 1/2 tējkarote sāls un 1/4 tējkarote melno piparu
  • 200 g nelobītu sarkano lēcu
  • 1 l ūdens
  • Ja vēlas, 1 tējkarote karija un 1/2 tējkarote kurkumas pulvera
  • Pasniegšanai, ja vēlas: pētersīļi, ķiršu tomātiņi, sarkanais sīpols, laims vai citrons

Pagatavošana:
Sīpolu un ķiploku smalki sagriež, ingveru sarīvē uz smalkās rīves. Burkānus sagriež nelielos kubiciņos. Katlā uzkarsē eļļu un apcep sīpolu 5 min, līdz mīksts. Pievieno ķiploku, ingveru un apcep 1 min. Pievieno burkānus, sāli, piparus un pasautē 5 min. Lēcas noskalo sietiņā zem auksta ūdens. Pievieno katlā lēcas, ūdeni, kariju, kurkumas pulveri, uzliek vāku un vāra 40 min, līdz lēcas mīkstas. Katlā pievieno saldo krējumu, visu uzsilda. Ja vēlas, var pievienot vēl nedaudz ūdeni vai saldo krējumu, kurkumas pulveri dzeltenākai krāsai un kariju izteiktākai garšai. Uzvāra rīsus atbilstoši norādēm uz paciņas. Pasniedz rīsus ar mērci, svaigiem tomātiņiem, sīpolu, pētersīļiem un laima vai citrona šķēlīti.
Labu apetīti!