Kā pagatavot ļoti krēmīgu un sātīgu vistas zupu? Mums ir recepte, kura priecēs visu ģimeni!
Nepieciešams:
- 1 sīpols
- 250 g šampinjoni
- 600 g vistas fileja
- 6 kartupeļi (700 g)
- eļļa cepšanai
- sāls, pipari pēc garšas
- 1/2 tējkarote kaltēts timiāns
- 1 l ūdens
- 200 g kausētais siers
Pagatavošana:
Sagriež sīpolu nelielos gabaliņos, šampinjonus šķēlītēs, vistas fileju kumosa lieluma gabaliņos un kartupeļus mazos kubiciņos. Katlā uzkarsē ēdamkaroti eļļas, liek sīpolus cepties 5 minūtes, kamēr mīksti. Pievieno katlā vistas filejas gabaliņus, sēnes, pieber sāli, piparus, kaltētu timiānu, cep 5-10 minūtes, kamēr izdalās ūdens no sēnēm un lielākā daļa iztvaiko. Liek sagrieztos kartupeļus katlā, pielej ūdeni un vāra 20 min., kamēr mīksti. Pievieno paciņu kausētā siera, samaisa, līdz tas izšķīdis. Ja nepieciešams, pievieno vēl sāli un piparus. Zupu pasniedz pārkaisītu ar zaļumiem pēc izvēles.
Labu apetīti!