fbpx

Kraukšķīgie cāļa pusspārni

Ātri un viegli pagatavojama maltīte visai ģimenei – kraukšķīgi cāļa pusspārni ar krāsnī ceptiem dārzeņiem un garšīgu mērcīti.

Nepieciešams:

  • 210 g majonēze (150 g marinādei un 60 g mērcītei)
  • 4 ēdamkarotes tomātu mērce (2 ēdamkarotes marinādei un 2 mērcītei)
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 1/4 tējkarote malti melnie pipari
  • 2 tējkarotes citrona sula
  • 1 kg cāļa pusspārnu augšdaļas
  • 7 kartupeļi
  • 2 burkāni
  • eļļa cepšanai
  • sāls, pipari pēc garšas
  • 60 g skābais krējums
  • 2 ķiploka daiviņas

Pagatavošana:
Lielā bļodā liek marinādes sastāvdaļas (150 g majonēzi, 2 ēdamkarotes tomātu mērci, 1/2 tējkaroti sāli, 1/4 tējkaroti piparus, citrona sulu), samaisa. Bļodā pievieno cāļa pusspārnus un iemasē marinādi. Atstāj marinēties 15-30 minūtes. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Sagriež kartupeļus un burkānus stienīšos, uzlej eļļu, uzkaisa sāli un piparus pēc garšas. Vienā pannā liek cāļa pusspārnus, otrā dārzeņus tā, lai gabaliņi nesaskaras (un izdodas īpaši kraukšķīgi), cep 40-50 minūtes, kamēr zeltaini brūni. Pagatavo mērcīti – bļodiņā sajauc 60 g majonēzes, 60 g krējumu un 2 ēdamkarotes tomātu mērces, piespiež ķiploka daiviņas, pieliek sāli un piparus pēc garšas. Mērcīti sadala 4 mazos trauciņos, pasniedz ar cāļa pusspārniem un dārzeņiem.

Labu apetīti!