Pavasaris tuvojas! Šoreiz aicinām pagatavot īpaši sātīgus kartupeļu salātus ar pavasarīgi košu zaļumu mērcīti.
Sastāvdaļas:
- 1 buntīte sīpolloku
- 1 buntīte pētersīļu
- 90 ml extra virgin olīveļļas
- 90 ml ūdens
- 3 ēdamkarotes citrona sulas
- 1 ēdamkarote sinepju
- 1/4 tējkarote maltu melno piparu
- 3 ķiploka daiviņas
- 800 g ar mizu novārītu un atdzesētu kartupeļu
- 4 vārītas olas
- 2 selerijas kāti
- 1 bundžiņa konservētu pupiņu (240 g tīrais svars, noskalotas un notecinātas)
Pagatavošana:
Rupji sagriež pusi no sīpolloku un pētersīļu buntītēm. Blendera traukā liek eļļu, ūdeni, citrona sulu, sinepes, piparus, lokus un pētersīļus, piespiež ķiploka daiviņas un ar rokas blenderi sablendē mērci. Ja nav blenderis, tad nelielā burciņā liek eļļu, ūdeni, citrona sulu, sinepes, piparus, piespiež ķiploka daiviņas, aizskrūvē, kārtīgi sakrata un pievieno smalki sagrieztus sīpollokus un pētersīļus. Nomizo un sagriež kartupeļus vidēji lielos gabaliņos, tāpat sagriež olas un smalki sagriež seleriju. Lielā bļodā liek kartupeļus, olas, seleriju un pievieno pupiņas. Salātus pārlej ar mērci, samaisa un sabalansē garšu – vai vajag vēl sāli, piparus, citrona sulu. Atstāj ievilkties uz 10 minūtēm. Sakapā atlikušos zaļumus, pārkaisa pār salātiem un pasniedz.
Labu apetīti!