Vēlies kaut ko krēmīgu tagad un tūlīt? Gandrīz nekas nav vienkāršāks par šo gardo kabaču krēmzupu!
Sastāvdaļas:
- 1 sīpols
- 3 ēdamkarotes olīveļļas
- 3 ķiploka daiviņas
- 1/2 tējkarote sāls un 1/4 tējkarote maltu melno piparu
- 1,5 kg kabaču
- 500 ml ūdens
- 250 ml saldā krējuma
- 100 g cietā siera (smalki sarīvēta)
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- 8 bazilika zariņi (derēs arī pētersīļi vai dilles)
- 60 g grauzdētu, sālītu Indijas riekstu
Pagatavošana:
Smalki sagriež sīpolu. Katlā sakarsē eļļu un apcep tajā sīpolu 5 min, kamēr mīksts. Pievieno smalki sagrieztu ķiploku, sāli, piparus, pacep vēl 1 min. Kabačus sagriež ripiņās un katru ripiņu vēl griež uz pusēm vai 4 daļām, ja kabacis liels. Pievieno kabačus, pacep 5 min. Pielej ūdeni, uzliek vāku un vāra 10 min, kamēr kabači mīksti. Liek dārzeņus blendera krūzē, šķidrumu no katla nepievieno, pievieno saldo krējumu, cieto sieru, citrona sulu, baziliku un blendē 1-2 minūtes, līdz viendabīgai konsistencei. Pasniedz ar rupji sakapātiem Indijas riekstiem.
Labu apetīti!