fbpx

Kabaču krēmzupa

Vēlies kaut ko krēmīgu tagad un tūlīt? Gandrīz nekas nav vienkāršāks par šo gardo kabaču krēmzupu!


 Sastāvdaļas:

  • 1 sīpols
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1/2 tējkarote sāls un 1/4 tējkarote maltu melno piparu
  • 1,5 kg kabaču
  • 500 ml ūdens
  • 250 ml saldā krējuma
  • 100 g cietā siera (smalki sarīvēta)
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 8 bazilika zariņi (derēs arī pētersīļi vai dilles)
  • 60 g grauzdētu, sālītu Indijas riekstu

Pagatavošana:
Smalki sagriež sīpolu. Katlā sakarsē eļļu un apcep tajā sīpolu 5 min, kamēr mīksts. Pievieno smalki sagrieztu ķiploku, sāli, piparus, pacep vēl 1 min. Kabačus sagriež ripiņās un katru ripiņu vēl griež uz pusēm vai 4 daļām, ja kabacis liels. Pievieno kabačus, pacep 5 min. Pielej ūdeni, uzliek vāku un vāra 10 min, kamēr kabači mīksti. Liek dārzeņus blendera krūzē, šķidrumu no katla nepievieno, pievieno saldo krējumu, cieto sieru, citrona sulu, baziliku un blendē 1-2 minūtes, līdz viendabīgai konsistencei. Pasniedz ar rupji sakapātiem Indijas riekstiem.

Labu apetīti!