fbpx

Grēcīgās šokolādes kūciņas ar pildījumu

Nepieciešams:

  • 90 g kviešu milti
  • šķipsna sāls
  • 1/2 tējkarote cepamais pulveris
  • 1/4 tējkarote soda
  • 170 g tumšā šokolāde (70%) no tā 110 g nepieciešami mīklai un 60 g pildījumam
  • 120 ml saldais krējums
  • 60 g brūnais cukurs
  • 60 ml vīnogu kauliņu eļļa (vai cita neitrālas garšas eļļa)
  • 1 liela ola (sakulta mazā bļodiņā)
  • 4 cepeškrāsnij paredzēti trauciņi (ar 125 ml tilpumu)

Pagatavošana:

Nelielā bļodā samaisa miltus ar šķipsnu sāls, cepamo pulveri un sodu. Lielākā bļodā liek 110 g šokolādi, pievieno saldo krējumu. Uz plīts karsē katliņu ar mazliet ūdeni (uz maza karstuma), uzliek bļodu ar šokolādi tā, lai ūdens nepieskaras bļodai un izkausē šokolādi ūdens tvaikos. Noņem no karstuma, pievieno brūno cukuru, samaisa, līdz izkusis. Iemaisa eļļu un olu. Ieber sausās sastāvdaļas pie slapjajām, kārtīgi samaisa. Viegli ieeļļo cepšanai paredzētos trauciņus, salej mīklu aptuveni 3/4 no trauciņu tilpuma. Atlikušo šokolādi sadala uz visiem trauciņiem un iegremdē trauciņu centrā. Uzkarsē cepeškrāsni uz 180 grādiem. Cep aptuveni 15min, apgriežot pannu pēc 8 min. Kūciņu vidum jābūt nedaudz slapjam, jo tur ir izkususī šokolāde. Pasniedz, pārkaisot pūdercukuru, ja vēlas.

Lai saldi garšo!