fbpx

Dārzeņu zupa ar konservētām pupiņām

Skapī iekrājušās konservētas pupiņas un tomāti? Liec tos lietā – pagatavo garšīgu un sātīgu dārzeņu zupu ar konservētām pupiņām!

Sastāvdaļas:

  • 1 neliels sīpols
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 2 selerijas kāti
  • 1 burkāns
  • 3 kartupeļi
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 1 tējkarote sāls un 1/2 tējkarote maltu melno piparu
  • garšvielas (1/2 tējkarote timiāna, 1/2 tējkarote raudenes, 2 lauru lapas)
  • 1 bundža konservētu pupiņu (240 g, noskalotas)
  • 2 bundžas sagrieztu konservētu tomātu (2 x 400 g)
  • 1 l ūdens
  • 100 g mazas formas makaronu
  • 60 g cietā tipa siera
  • Pasniegšanai: sagriezti zaļumi un, pēc vēlēšanās, pesto

Pagatavošana:
Smalki sagriež sīpolu, ķiploku un seleriju. Burkānu un kartupeļus sagriež kubiciņos. Katlā uzkarsē olīveļļu un sviestu. 5 min apcep sīpolu, kamēr mīksts. Pievieno sagrieztu ķiploku, burkānu, seleriju, sāli, piparus un garšvielas, cep 7-10 min, kamēr mīksti. Pievieno sagrieztus kartupeļus, konservētas pupiņas, tomātus, ūdeni un vāra 25 min. Pievieno makaronus un vāra aptuveni 15 min, līdz makaroni ir gatavi. Pagaršo un pēc nepieciešamības pievieno vēl sāli un piparus, un pielej ūdeni, ja nepieciešams. Pasniedz ar sagrieztu cietā tipa sieru, zaļumiem un karoti pesto.

Labu apetīti!