fbpx

Cūkgaļas gabaliņi sojas-ingvera marinādē ar kāpostiem

Vai vēlies pavakariņot pavasarīgi, svaigi, ātri un vienkārši? Iesāc nedēļu Āzijas noskaņās ar cūkgaļas gabaliņiem sojas-ingvera marinādē!

Nepieciešams:

  • 400 g cūkgaļas karbonādes
  • 1 ēdamkarote sojas mērces
  • 5 cm ingvera sakne
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 2 tējkarotes eļļas
  • 1 tējkarote cukura
  • 1 tējkarote citrona sulas
  • šķipsna čili pulvera (ja vēlas asāku)
  • eļļa cepšanai
  • 2 nelielas kāpostgalviņas (800 g)
  • 1 burkāns
  • 250 g rīsu
  • Pasniegšanai: sezama sēkliņas un citrona daiviņas

Pagatavošana:
Gaļu sagriež nelielos gabaliņos, liek bļodā un pievieno marinādes sastāvdaļas: sojas mērci, uz smalkas rīvītes sarīvētu ingveru un ķiploku, eļļu, cukuru, citrona sulu, čili piparus (ja izmanto). Atstāj iemarinēties vismaz 10 min (vai līdz stundai). Pannā uzkarsē 1 ēdamkaroti eļļas, saliek gaļas gabaliņus vienā slānī, cep nemaisot dažas minūtes, līdz labi apbrūnējuši no vienas puses. Apgriež un apcep otru pusi, līdz gaļa gatava. Atkārto pēc vajadzības, līdz visa gaļa apcepta. Izņem gaļu no pannas.  Sagriež kāpostu smalkās strēmelītēs un burkānus salmiņos (vai sarīvē). Uzkarsē ēdamkaroti eļļas, liek kāpostus, burkānu, sāli un piparus pēc garšas un cep aptuveni 4 min, līdz nedaudz mīksti, bet vēl kraukšķīgi. Pievieno pannā gaļu, visu samaisa un pacep vēl 1 min. Uzvāra rīsus atbilstoši norādēm uz paciņas. Pasniedzot pārkaisa ar sezama sēkliņām un uzspiež vēl nedaudz citrona sulu.

Labu apetīti!