fbpx

Citronkūka

Itālijas iedvesmota citronkūka ar kukurūzas putraimiem, kas piešķir interesantu tekstūru – un visam pāri putukrējums un Latvijas mellenes


Sastāvdaļas:

  • 170 g kukurūzas putraimi
  • 100 g kviešu milti
  • 1,5 tējkarote cepamais pulveris
  • šķipsna sāls
  • 2 lielas olas (istabas temperatūrā)
  • 2 olu baltumi (istabas temperatūrā)
  • 220 g cukurs
  • 60 ml vīnogu kauliņu eļļa (vai cita neitrālas garšas eļļa)
  • 30 g sviests (istabas temperatūrā) + nedaudz sviesta kūkas formas iesmērēšanai
  • 120 g skābais krējums
  • 2 ēdamkarotes citrona sula + 1 ēdamkarote citrona miziņa (sarīvēta ar smalko rīvi)
  • Pasniegšanai: 150 g saldais krējums (auksts), 2 tējkarotes cukurs, 200 g mellenes

Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni uz 180 grādiem. Bļodā samaisa kukurūzas putraimus, miltus, cepamo pulveri un sāli. Otrā, lielākā bļodā liek olas, olas baltumus, cukuru un sakuļ ar mikseri 4-5 min ātrā režīmā, līdz masa kļūst gaiša un krēmīga. Ar lēnu ātrumu iekuļ eļļu, sviestu, skābo krējumu, citrona sulu un miziņu. Pievieno sausās sastāvdaļas un ar mikseri sajauc kopā. Kūkas formu (23 cm diametrā, ar noņemamu malu) kārtīgi iesmērē ar sviestu, ielej mīklu un cep 35-40 min. Kūkas gatavību pārbauda, iedurot kociņu, ja tas iznāk ārā tīrs un mīkla nelīp klāt, tad kūka gatava. Kūku atdzesē. Pirms pasniegšanas pagatavo putukrējumu: saldo krējumu ar mikseri sakuļ, līdz nedaudz sabiezē, pievieno cukuru un sakuļ līdz stingrām putām. Kūku pārklāj ar putukrējumu un pārkaisa ar mellenēm.

Labu apetīti!