fbpx

Burkānu krēmzupa ar CITRO grauzdiņiem

Sagaidām pavasari ar krāsainu un spēcinošu maltīti! Maiga un krēmīga burkānu zupa ar kraukšķīgajiem CITRO ķiploku grauzdiņiem.

Nepieciešams:

  • 1 liels sīpols
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1 kg burkāni
  • 1 sakņu selerija (vidēji liela)
  • 3 ēdamkarotes sviests
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 1/4 tējkarote malti melnie pipari
  • 1 l ūdens
  • 300 ml saldais krējums
  • 1 ēdamkarote balzamiko etiķis
  • 300 g ķiploku grauzdiņi

Pagatavošana:

Sagriež sīpolu un ķiploku nelielos gabaliņos, burkānus ripiņās un seleriju kubiciņos. Izkausē katlā sviestu, liek cepties sīpolu 5 min, kamēr caurspīdīgs. Pievieno ķiploku, sāli, piparus, pacep vēl 1 min. Katlā liek burkānus, seleriju, pacep 5 min. Pielej ūdeni un vāra 30 min, kamēr burkāni mīksti. Sablendē zupu ar rokas blenderi. Pievieno saldo krējumu, balzamiko etiķi, uzsilda un pieregulē garšu, pieliekot vēl sāli, piparus vai balzamiko etiķi pēc vajadzības. Pasniedz ar Citro ķiploku grauzdiņiem un zaļumiem pēc izvēles.

Labu apetīti!