fbpx

Brokastu maizītes māmiņai

Pagatavo pavasarīgās brokastu maizītes mīļajai māmiņai vai vecmāmiņai!


Sāļās maizītes ar zaļumu sviestu:

  • zaļumi (puse buntīte dilles, puse buntīte pētersīļi, ceturtdaļa buntīte sīpolloki)
  • 120 g sviesta
  • 1/2 tējkarote citrona miziņas (smalki sarīvētas)
  • 2 tējkarotes citrona sulas
  • sāls, pipari
  • eļļa cepšanai
  • 4 olas
  • 8 šķēles saldskābmaizes ar sēklām
  • 8 nelielas salātlapas
  • 8 kūpinātas tītara filejas šķēles
  • 2 tomāti (sagriezti šķēlēs)

Saldās maizītes ar maskarpone krēmu:

  • 30 g sviesta
  • 250 g Maskarpone krēmsiera
  • 30-50 g pūdercukura (pēc garšas)
  • čiabatta vai bagete (sagriezta šķēlēs)
  • svaigas mellenes vai zemenes, bumbieri, medus

Pagatavošana
Rokas smalcinātājā liek dilles, pētersīļus, lociņus un smalki sasmalcina. Pievieno sviestu, citrona miziņu, citrona sulu, 1/4 tējkaroti sāls (vai 1/2 tējkaroti sāls, ja gribas izteikti sāļu) un 1/4 tējkaroti piparus, samaļ visu kopā. Pannā apcep olas ar kraukšķīgām maliņām, pārkaisa sāli, piparus. Sagrauzdē saldskābmaizes šķēles. Apsmērē divas maizes šķēles ar zaļumu sviestu, uz vienas liek salātlapu, tītara fileju, tomāta šķēli, ceptu olu un pārliek ar otru maizīti. Atkārto ar pārējām maizītēm.
Lai pagatavotu maskarpone krēmu, bļodā kuļ sviestu ar mikseri dažas sekundes, līdz krēmīgs. Pieliek pusi maskarpone, sakuļ. Ieliek atlikušo daļu, sakuļ, pievieno pūdercukuru un kuļ, līdz viss sajaucies. Sagrauzdē čiabattas vai bagetes šķēles, uzsmērē maskarpone krēmu, pārkaisa ar ogām, augļiem un pārlej ar medu.

Lai labi garšo!