Svētkiem tuvojoties, jāsāk domāt par cienastu! Šī banānu drumstalkūka smaržos tik pasakaini, ka neviens, kas nokļuvis virtuves tuvumā nespēs sagaidīt, kad tā būs gatava!
Sastāvdaļas:
- 190 g miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1/2 tējkarote sodas
- šķipsna sāls
- 75 g sviesta (istabas temperatūrā)
- 70 g cukura
- 1 liela ola
- 3 lieli, ļoti gatavi banāni (330 g)
- 60 g bezpiedevu jogurta
- 100 g tumšās šokolādes, kas ar nazi sakapāta gabaliņos
Drumstalām:
- 70 g valriekstu, kas ar nazi sakapāti mazos gabaliņos
- 50 g brūnā vai baltā cukura
- 1 ēdamkarote kanēļa
Pagatavošana:
Vienā bļodā samaisa sausās sastāvdaļas – miltus, cepamo pulveri, sodu un šķipsnu sāls, pēc tam noliek malā. Otrā, lielākā bļodā liek sviestu un ar rokas mikseri kuļ aptuveni 1 min, līdz krēmīgs. Ja nepieciešams, ik brīdi apstājas un ar silikona lāpstiņu notīra bļodas malas. Bļodā sviestam pievieno cukuru un sakuļ ar mikseri. Pievieno un iekuļ olu. Saspaida banānus ar dakšiņu līdz viendabīga biezeņa konsistencei. Pievieno bļodā samīcītos banānus un jogurtu, kuļ vēl 1 min, līdz viss labi sajaucies. Sausās sastāvdaļas pievieno mitrajām un iemaisa ar roku (nevajag pārmaisīt). Visas drumstalām nepieciešamās sastāvdaļas sajauc mazā bļodiņā. Ielej pusi mīklas cepamformā (30×10 cm). Pārkaisa ar pusi drumstalu un pusi no šokolādes. Ielej pārējo mīklu un pārkaisa ar atlikušajām drumstalām un šokolādi. Cep 180 grādos 50-60 min, līdz iedurts kociņš iznāk ārā tīrs. Kad kūka cepusies 25 min, to pārklāj ar foliju, lai nepiedeg augšpuse.
Labu apetīti!