fbpx

Aukstā gurķu zupa

Atsvaidzinoša un garšām bagātīga aukstā gurķu zupa pārsteigs Tavus mājiniekus šajā pavasarī!


Nepieciešams:

  • 1 garais gurķis
  • 2 vārītas olas
  • 1 buntīte diļļu
  • 1L salātu kefīra
  • 2 ēdamkarotes extra virgin olīveļļas
  • 1 tējkarote Dižonas sinepju
  • sāls, pipari pēc garšas
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 70 g grauzdētu, sālītu pistāciju

Pagatavošana:
Gurķi un olas sagriež nelielos kubiciņos, smalki sakapā dilles (ja vēlas, atliek nedaudz gurķi un dilles, ko pārkaisīt pāri pasniedzot). Lielā bļodā liek gurķus, olas, dilles, pievieno kefīru, olīveļļu, sinepes, sāli, piparus pēc garšas, izspiež ķiploka daiviņas caur ķiploka spiedi. Visu samaisa, pagaršo un pieregulē garšu, pieliekot vēl ķiploku vai sinepes asumam, olīveļļu izteiktākai garšai. Liek ledusskapī, lai ievelkas 1-2 stundas. Pistācijas izloba no čaumalām, ar nazi sakapā mazākos gabalos. Zupu pasniedz atdzesētu, pārkaisa ar pistācijām, atliktajiem guķu gabaliņiem un dillēm.

Labu apetīti!