fbpx

Aukstā gaspačo zupa

Īstais karstums vēl ir tikai priekšā! Esi gatavs vasarai ar super vienkāršo un atsvaidzinošo tomātu gaspačo auksto zupu!


Sastāvdaļas:

  • 1,2 kg tomātu
  • 4 mazi gurķi (250 g)
  • 1 neliela paprika
  • 1 mazs sīpols
  • 3 mazas ķiploka daiviņas
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes baltvīna etiķa
  • 1/2 tējkarote sāls un piparu pēc garšas
  • 4 bazilika zariņi
  • 4 maizes šķēles (grauzdētas, ja vēlas)
  • 100 g fetas tipa siera

Pagatavošana:
Izgriež tomātiem un paprikai serdes, nomizo gurķus, sīpolu un visu sagriež palielos gabalos. Blendera traukā liek dārzeņus, pievieno ķiploka daiviņas, olīveļļu, etiķi, sāli un piparus, bazilika lapiņas noplēš no zariņiem. Visu sablendē līdz vienmērīgai konsistencei, aptuveni 2 minūtes. Atdzesē zupu ledusskapī. Pasniedz ar grauzdētu maizīti un pārkaisa ar sadrupinātu fetas sieru.

Labu apetīti!