fbpx

Ar griķiem un gaļu pildīta paprika

Griķi ir ne tikai veselīga, bet arī sātīga alternatīva ierastajiem kartupeļiem. Visiem zināmākais griķu pagatavošanas veids ir vārīšana, bet tos var pagatavot arī interesantāk! Dāmas un kungi, pildīta paprika ar griķiem un cūkgaļu!

Sastāvdaļas:

  • 1 paciņa griķu (125 g)
  • 1 sīpols
  • 1 neliels burkāns
  • eļļa cepšanai
  • 300 g cūkgaļas kakla karbonādes
  • sāls, pipari pēc garšas
  • 2-3 ēdmakarotes adžikas (atkarībā, cik asu vēlas)
  • 4 paprikas (1 kg)
  • pasniegšanai: pētersīļi vai lociņi, skābais krējums

Pagatavošana:
Uzvāra griķus atbilstoši norādēm uz paciņas. Sagriež sīpolu un burkānu mazos gabaliņos. Cep tos pannā sakarsētā eļļā aptuveni 10 min, līdz mīksti, tad izņem no pannas. Sagriež gaļu mazos gabaliņos. Pannā sakarsētā eļļā cep gaļu aptuveni 15-20 min, līdz zeltaini brūna. Pannā gaļai pievieno saceptos sīpolus, burkānus, vārītos griķus, sāli, adžiku un piparus pēc garšas. Samaisa un noņem no plīts. Katru papriku pārgriež uz pusēm un izņem sēklas. Liek iekšā pildījumu un cep cepeškrāsnī 35 min 190 grādos. Paprikas pasniedz karstas pārkaisītas ar zaļumiem. Klāt lieliski derēs skābais krējums!

Labu apetīti!