Ārā vēss? Tad piešauj vasarai karstumiņu! Viena citronu-asā pipara mērcīte kalpos gan vistas marinādei, gan salātu mērcei!
Sastāvdaļas:
- 6 ēdamkarotes extra virgin olīveļļas
- 4 ēdamkarotes citrona sulas
- 2 ēdamkarotes baltvīna etiķa
- 1 ēdamkarote Vidusjūras garšaugu maisījuma (vai 1 tējkarote no katra: baziliks, raudene, timiāns)
- 2 pētersīļa zariņi (smalki sakapāti)
- 1 asais pipars (smalki sakapāts)
- 3/4 tējkarotes sāls un melno piparu pēc garšas
- 600 g vistas filejas
- 1 Ķīnas kāposts (aptuveni 1 kg)
- 1 paprika (var izmantot divas pusītes no dažādu krāsu paprikas)
- 1/2 sarkanā sīpola
Pagatavošana:
Iemērc koka iesmiņus ūdenī uz pusstundu. Nelielā burciņā liek mērcītes sastāvdaļas: olīveļļu, citrona sulu, etiķi, garšaugu maisījumu, pētersīļus, aso piparu, sāli, melnos piparus. Burciņu aizskrūvē un labi sakrata. Vistas fileju sagriež gabaliņos. Liek bļodā un aplej ar pusi no mērcītes. Ar rokām ierīvē marinādi un liek iemarinēties 15-30 min. Vistas gabaliņus sprauž uz iesmiem. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem, cep grila režīmā aptuveni 7-10 min no vienas puses, tad apgriež un cep no otras puses, līdz brūni. Salātiem sagriež kāpostu, papriku, sīpolu garās strēmelēs, pārlej ar atlikušo mērcīti, samaisa un pasniedz ar vistas iesmiņiem.
Labu apetīti!