Mājās gatavoti burgeri ar gardu mārrutku mērcīti
Sastāvdaļas
- 500 g maltas cūkgaļas
- 1 ola
- sāls un malti melnie pipari pēc garšas
- 3 ķiploka daiviņas
- eļļa cepšanai
- 6 ēdamkarotes skābā krējuma
- 4 ēdamkarotes tomātu mērces
- 1-2 ēdamkarotes mārrutku
- 4 burgermaizītes
- 4 salātlapas
- puse sarkanā sīpola (sagriezts ripiņās)
- 1 liels tomāts (sagriezts ripiņās)
Pagatavošana
Bļodā liek malto gaļu, olu, sāli, piparus, izspiež ķiploka daiviņas caur ķiploka spiedi un visu samīca viendabīgā masā. Ar mitrām rokām veido četras kotletes maizītes izmērā, ar pirkstu viegli iespiež iedobīti kotletes centrā, lai cepoties tā nezaudē formu. Pannā uzkarsē eļļu un cep kotletes 5-7 minūtes no katras puses, līdz tās ir skaisti brūnas.
Nelielā bļodiņā samaisa mērcītes sastāvdaļas: krējumu, tomātu mērci, mārrutkus, pievieno sāli un piparus pēc garšas. Burgeru maizītes apgrauzdē tosterī vai uz pannas, ja vēlas. Uz katras maizītes uzsmērē lielu ēdamkaroti mērces. Kārto burgerus: apakšā liek maizīti, tad salātlapu, kotleti, sīpola un tomāta ripiņu, uzliek otru maizīti un viegli saspiež kopā.
Labu apetīti!