Krāsaini un atsvaidzinoši vasaras salāti ar sulīgo arbūzu un sāļo sieru, kas pārsteigs ar negaidītām garšu kombinācijām!
Sastāvdaļas:
- 4 ēdamkarotes extra virgin olīveļļas
- 2 ēdamkarotes baltvīna etiķa
- 1/4 tējkarote sāls un maltu melno piparu pēc garšas
- 4 zariņi svaiga bazilika (nav obligāti)
- ceturtdaļa no neliela arbūza (700 g)
- 1 garais gurķis
- 300 g fetas tipa siera
- 200 g spinātu
- Pasniegšanai, ja vēlas: svaigs baziliks
Pagatavošana:
Nelielā bļodiņā samaisa olīveļļu, etiķi, sāli, piparus un smalki sagrieztu baziliku (ja izmanto). Arbūzam nogriež mizu, izņem sēkliņas un sagriež kumosa lieluma kubiciņos. Sagriež gurķi un sieru kubiciņos. Kārto bļodā salātus: vispirms spinātus, tad gurķi, arbūzu, sieru un pārlej ar mērcīti. Dekorē ar svaigām bazilika lapiņām.