fbpx

Prosas – burkānu plācenīši

Garšīgas, uzturvielām bagātīgas un izdevīgas pusdienas – prosas un burkānu plācenīši ar gurķu mērcīti.

Sastāvdaļas:

  • 200 g prosas
  • 500 ml ūdens
  • sāls un malti melnie pipari
  • 1 liels burkāns (200 g)
  • 50 g sarīvēta siera (Holandes vai Krievijas)
  • 90 g miltu
  • 2 olas
  • 1 liela ķiploka daiviņa
  • 300 g skāba krējuma
  • 5 – 6 marinēti gurķīši
  • sīpolloki

Pagatavošana:
Prosu noskalo zem auksta ūdens, liek katlā ar 500 ml ūdens un 1/2 tējkaroti sāls. Vāra nelielā karstumā aptuveni 15-20 min, līdz prosa gatava. Noņem un atstāj 10 min. Uz smalkās rīves sarīvē burkānu. Lielā bļodā liek prosu, sarīvēto burkānu, sieru, miltus, 2 olas, piespiež ķiploku caur ķiploka spiedi, pievieno 1/2 tējkaroti sāls un 1/4 tējkaroti melnos piparus. Visu samaisa. Ja masa liekas pārāk šķidra, tad iemaisa vēl nedaudz miltus. No masas veido apaļus plācenīšus un cep sakarsētā eļļā aptuveni 5-7 min no katras puses, līdz tie kļūst zeltaini brūni no ārpuses un vidū ir izcepušies. Bļodiņā sajauc krējumu, smalki sagrieztus marinētus gurķus, lokus un sāli pēc garšas. Pasniedz plācenīšus ar gurķu mērci.

Labu apetīti!