Vienkārši un ātri pagatavojams, mitrs un kārdinošs kēkss ar šokolādi un pāri pārlietu iebiezināto pienu.
Nepieciešams:
- 150g cukura
- 230g sviesta (izkausēts katliņā un nedaudz atdzesēts)
- nedaudz sviesta cepamformas iesmērēšanai
- 1 liela ola un 1 olas dzeltenuma
- 250 g kviešu miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- šķipsna sāls
- 100g piena šokolādes ar riekstiem
- 3-4 ēdamkarotes iebiezinātā piena pasniegšanai
Pagatavošana:
Sakarsē cepeškrāsni uz 180 grādiem. Sagatavo slapjās sastāvdaļas: bļodā liek cukuru, pievieno izkausēto sviestu un samaisa. Tad iemaisa olu un olas dzeltenumu. Otrā bļodā samaisa miltus, cepamo pulveri un šķipsnu sāls. Pie sausajām sastāvdaļām pievieno slapjās, samaisa. Mīklā iemaisa šokolādi. Iesmērē cepamo formu ar sviestu. Lej mīklu cepamtraukā un cep 35 min, kamēr iedurts kociņš nāk ārā gandrīz tīrs. Atdzesē, sagriež gabaliņos un pārlej ar iebiezināto pienu.
Lai labi garšo!