fbpx

Itāļu omlete jeb fritatta

Ar šīs nedēļas recepti piedāvājam pelēkajā janvārī savās virtuvēs un vēderos ielaist itāļu cienīgu vieglu svaigumu – šoreiz gatavojam itāļu omleti jeb fritattu!

Nepieciešams:

  • 1 sīpols
  • 200 g dārzeņu (1 neliela paprika un puse kabača vai cukinī)
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 8 lielas olas
  • 1/4 tējkarote sāls
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 140 g sarīvēta Holandes siera
  • sāls, melnie pipari pēc garšas
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana:
Smalki sagriež sīpolu. Paprikai izgriež kātu, izņem sēklas, sagriež nelielos gabaliņos. Kabaci (var izmantot arī cukini) sagriež mazos kubiciņos. Pannā uzkarsē eļļu, apcep sīpolu 5-7 minūtes, līdz caurspīdīgs. Pievieno papriku un kabaci, cep, kamēr mīksti, aptuveni 10 minūtes. Piespiež ķiploku caur ķiploku spiedi, pieber šķipsnu sāls un melnos piparus. Pacep vēl 1 minūti, līdz ķiploks sāk smaržot. Izslēdz plīti un atstāj dārzeņus atdzist.

Bļodā sakuļ olas, krējumu, 1/4 tējkaroti sāls. Pie olām pievieno ceptos dārzeņus un pusi no sarīvētā siera (70 g), samaisa. Lej masu cepampannā, uzkaisa pa virsu atlikušo rīvēto sieru. Liek cepties 180 grādos 20-25 minūtes, līdz omlete uzpūtusies un izskatās gatava (nedrīkst pārcept, lai nav brūna augšpuse, jo tad omlete būs sausa). Sadala ar asu nazi 4 daļās, pasniedz ar zaļumiem pēc izvēles.
Labu apetīti!