Kad vēlies ģimeni palutināt ar ko gardu, lai top sulīgā un aromātiskā burkānu kūka ar krēmsiera kārtiņu, kas lieliski papildinās arī ikvienu svinību galdu!
Sastāvdaļas:
- 140 g brūnais cukurs
- 180 ml vīnogu kauliņu eļļa (vai cita neitrālas garšas eļļa)
- 60 g jogurts
- 3 lielas olas
- 250 g kviešu milti
- 1 tējkarote soda
- 2 tējkarotes kanēlis
- šķipsna sāls
- 260 g smalki sarīvēti burkāni
- 100 g rupji sakapāti rieksti un žāvēti augļi (pēc izvēles rozīnes, žāvētas dzērvenes, valrieksti, pekanrieksti vai mandeles)
Krēmsiera kārta:
- 150 g krēmsiers (istabas temperatūrā)
- 75 g sviests (istabas temperatūrā)
- 140 g pūdercukurs
- šķipsna sāls
Pagatavošana:
Vispirms sagatavo slapjās sastāvdaļas – lielā bļodā ar mikseri sakuļ kopā brūno cukuru un eļļu. Liek klāt jogurtu, turpinot kult. Pa vienai pievieno trīs olas, kārtīgi sakuļ pēc katras pievienošanas. Otrā bļodā samaisa sausās sastāvdaļas: miltus, sodu, kanēli, sāli. Sausās sastāvdaļas pievieno bļodā pie slapjajām, samaisa, līdz viss kārtīgi sajaukts (bet nevajag pārmaisīt). Iecilā sarīvētos burkānus, riekstu un žāvēto augļu maisījumu. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Lej mīklu pannā (ar izmēru 23 cm diametrā) un cep 40-45 minūtes. Pārbauda kūkas gatavību, iedurot kūkas centrā zobu bakstāmo kociņu. Ja tas iznāk ārā tīrs, tad kūka ir gatava, ja aplipis ar mīklu – cep vēl dažas minūtes, taču nevajag cept parāk ilgi, jo tad kūka būs sausa. Gatavo krēmsiera kārtu. Bļodā liek krēmsieru un sviestu (tiem jābūt istabas temperatūrā), sakuļ ar mikseri. Pievieno pūdercukuru, šķipsnu sāls, turpina kult ar mikseri, kamēr labi samaisīts un kļūst biezs. Kūku pilnībā atdzesē, uzklāj krēmsiera kārtu un pārber ar sevis izvēlētām ogām.
Lai labi garšo!